buitenzonwering pergola

Winteractie en onderhoudsbeurt voor een tiptop zonnescherm

Is uw zonnescherm vies geworden met poep van vogels, groene vieze aanslag of andere vervuiling? Dan is het mogelijk de hoogste tijd voor een goede onderhoudsbeurt. Deze winter bieden we een onderhoud service en bent u in een handomdraai klaar voor de zomer. Bij het onderhoud van uw zonnescherm controleren we de scharnierpunten, stellen we de motor indien nodig beter af en reinigen we het doek en de cassette. Dus boek nu snel deze onderhoudsbeurt voor een tiptop zonnescherm.

Met de basisbeurt controleren en stellen we het scherm opnieuw af. Controleren de werking van motor en bediening en maken het goed schoon.

Ook een servicebeurt inplannen?

Gebruik geen hogedrukspuit

Veel mensen hebben de neiging om naar de hogedrukreiniger te grijpen, maar dat is geen goed idee. Daarmee spuit u de vuil- en waterafstotende coating weg en kunt u het doek beschadigen.  In het slechte geval heeft u dan zelfs een nieuw doek nodig en bent u nog veel verder van huis. Wat u wel nodig heeft zijn een borstel en een sopje van water met groene zeep of een speciale doekreiniger. Deze reinigers zijn uiteraard in de winkel verkrijgbaar. U start met het uitrollen en verwijdert het losse  zand en vuil. Borstel daarna met het sopje eerst de vlekken goed in en daarna het gehele doek, om kringen en kleurverschillen te voorkomen. Maak ook de armen en de behuizing schoon. Laat het sopje een kwartier inwerken, of zolang als op de verpakking wordt geadviseerd. Spoel het doek vervolgens af met de tuinslang. Laat het doek goed drogen en uw scherm ziet er weer ttptop uit