Behang

Categorie
Behang en Verf

Tips voor het kiezen van behang

Een goede behang keuze maken kan lastig zijn.  De keuze is enorm en zoveel mensen zoveel wensen. We hebben voor u de volgende aandachtspunten.

Kiest u voor papierbehang?

Dit is één van de meest gebruikte soorten. In veel variaties te koop en verkrijgbaar in allerlei diktes, structuren en patronen het goedkoopste type en één laag. Ook is papier behang makkelijk aan te brengen en ook weer makkelijk te verwijderen. De minder prettige eigenschappen van papier behang zijn dat ondergrond volledig valk moet zijn. Daarom vaak gebruikt in nieuwbouw het erg vochtgevoelig is en niet afwasbaar is.

 vlies behangpapier

Dit type wordt gemaakt van textiel-, papier- en kunststofvezels. Vlies is licht steviger dan papierbehang en kan overschilderd worden.  Vliesbehang is geschikt voor muren die wat ouder zijn en niet helemaal vlak. Dit laatste type bestaat uit lagen en is daarom sterker.

Tot slot hebben we textielbehang en ook de duurste van de drie. Helemaal hip met diverse lagen waar vezeltjes tussen zitten. Dit type heeft een ruwe structuur en  wordt gemaakt van natuurlijke textielvezels (katoen, jute, linnen, zijde, wol) of een combinatie van textielvezels en een synthetisch materiaal. Deze soorten behang zijn uiterst decoratief en geven een warme uitstraling aan het interieur. Door de ruwe eigenschappen van dit type behang zal het niet goed schoon te maken zijn en stof aantrekken.

Wilt u hulp bij een behang keuze maken?

Naadloos behangen?

Voor onze behanger is het een koud kunstje voor u een grote klus.  Mensen maken zich vaak zorgen over de kosten die wij voor een behanger rekenen. Haalt u zelf het behang alvast van de muren en zorgt u voor een vlakke muur dan vallen kosten eerder mee dan tegen en kan de behanger meteen aan het werk. Wij rekenen voor een behanger met het aantal rollen wat u bij ons in de winkel heeft gekocht of het aantal uur wat de behanger werkt. U kunt rekenen op een mooi resultaat waarvan de naden lastig  dan wel niet te vinden zullen zijn. We behangen alleen met behang aangekocht in onze winkel. Op die manier kunnen we het resultaat waarborgen.