Het verschil tussen een knikarmscherm en uitvalscherm

Het verschil tussen een knikarmscherm en uitvalscherm

Weet u het verschil tussen een knikarmscherm en uitvalscherm? Als u op zoek bent naar de perfecte buitenzonwering voor uw huis of bedrijf, bent u mogelijk al gestuit op twee populaire opties: knikarmschermen en uitvalschermen. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee, en welke past het beste bij uw behoeften? In deze blog van Firma van Rijn, specialist in buitenzonwering met een winkel in Den Haag, gaan we dieper in op de kenmerken, voordelen en verschillen tussen knikarmschermen en uitvalschermen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Het knikarmscherm is een type zonnescherm dat zich kenmerkt door twee knikarmen die horizontaal uitschuiven. Dit ontwerp maakt het mogelijk om een groot schaduwoppervlak te creëren zonder obstakels, zoals palen of steunen, onder het scherm. Hierdoor blijft uw terras of balkon volledig bruikbaar.

Voordelen van een knikarmscherm

– Grote schaduwoppervlakte: Ideaal voor grote terrassen en buitenruimtes.
– Vrije doorloop: Geen obstakels onder het scherm, wat de ruimte optimaal benut.
– Esthetisch aantrekkelijk: Strak en modern ontwerp dat goed past bij diverse woningstijlen.
– Elektrische bediening: Vaak voorzien van elektrische bediening voor gemak en comfort.

Het uitvalscherm is een zonnescherm dat schuin naar voren uitklapt en wordt ondersteund door vaste armen. Dit type scherm biedt effectieve zonwering en is vooral geschikt voor ramen en balkons waar geen doorloop nodig is onder het scherm.

Voordelen van een uitvalscherm

– Zeer stevige constructie: Met een robuste en stevige armen en redelijk goed bestand tegen wind
– Effectieve zonwering: Biedt uitstekende bescherming tegen directe zonnestralen.
– Kostenefficiënt: Vaak voordeliger in aanschaf en installatie vergeleken met knikarmschermen.
– Ruimtebesparend: Geschikt voor kleinere ruimtes en balkons.

Welke is beter voor uw woning? De keuze tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, uw budget en uw specifieke behoeften. Overweeg hoe u de ruimte onder het scherm wilt gebruiken en welke esthetische voorkeuren u heeft.

Uitvalscherm op een balkon in een appartement in Den Haag.

Deze mensen kozen een uitvalscherm om de hitte in de woonkamer te verminderen. De eenvoud maakten het de perfecte keuze voor de bewoners, die een betrouwbare en effectieve zonwering nodig hadden.

buitenzonwering uitval balkon in Den Haag

Knikarmscherm in een stadswoning in Den Haag.

In deze stadswoning in Den Haag werd een knikarmscherm geïnstalleerd om een groot terras te beschermen tegen de zon. De eigenaars kozen voor een knikarmscherm vanwege de grote schaduwoppervlakte en de vrije doorloop, wat ideaal was voor hun vaak gebruikte buitenruimte.

buitenzonwering knikarmscherm grijs terras Den Haag

Of u nu kiest voor een knikarmscherm of een uitvalscherm, beide opties bieden uitstekende zonwering en bescherming tegen de elementen. Bij Firma van Rijn helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke situatie. Bezoek onze winkel in Den Haag voor deskundig advies en een breed scala aan buitenzonwering.

Het belangrijkste verschil tussen een knikarmscherm en uitvalscherm is de functie

Hoewel beide types zonwering bieden, zijn er enkele belangrijke verschillen die van invloed kunnen zijn op uw keuze:

Constructie: Knikarmschermen hebben een horizontale, uitschuifbare constructie, terwijl uitvalschermen schuin naar voren uitklappen.

Gebruik: Knikarmschermen zijn ideaal voor terrassen waar vrije doorloop belangrijk is, terwijl uitvalschermen beter geschikt zijn voor ramen en balkons.

Prijs: Over het algemeen zijn uitvalarmschermen duurder vanwege de montage.

Materialen en ontwerpen: Beide schermen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en ontwerpen, van duurzame stoffen tot stevige metalen frames. Knikarmschermen bieden vaak meer ontwerpopties, zoals geïntegreerde LED-verlichting en weerbestendige materialen, terwijl uitvalschermen eenvoudiger en steviger zijn in hun constructie maar niet minder effectief.

Installatie en onderhoud: De installatie van een uitvalscherm vereist vaak professionele hulp vanwege de installatie op hoogte en balkon of ramen. Knikarmschermen zijn eenvoudiger te installeren u staat immers op de grond en vaak in de tuin. Beide systemen moeten echter regelmatig worden gecontroleerd op slijtage en schoon worden gehouden om hun levensduur te verlengen.

Kosten en budgettering: Bij het kiezen tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm is het belangrijk om uw budget in overweging te nemen. Uitvalschermen zijn doorgaans duurder, zowel in aanschaf als in installatie, maar bieden meer functionaliteit en esthetische waarde. Knikarmschermen zijn kostenefficiënt en bieden goede zonwering tegen een iets lagere prijs.

Meer over het verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm

frima van rijn voor knikarm of uitvalscherm vanwege:

goed advies

efficiëntie

professionele montage

de beste kwaliteit

scherpe prijs

Online een knikarmscherm bestellen

Shop op elk moment dat het u uitkomt en laat uw favoriete producten direct aan uw deur leveren.

Klantbeoordelingen

schrijf zelf een beoordeling ▼
naam

Wilt u teruggebeld worden?

vult u dan het formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op,

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

– Wat is het belangrijkste verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm?
Het belangrijkste verschil is de constructie: knikarmschermen hebben uitschuifbare armen die horizontaal bewegen, terwijl uitvalschermen schuin naar voren uitklappen.

– Welk type scherm is beter voor een groot terras?
Een knikarmscherm is beter geschikt voor grote terrassen omdat het een grotere schaduwoppervlakte biedt zonder obstakels.

– Hoeveel onderhoud vergen deze schermen?
Beide types vergen regelmatig onderhoud, maar een uitvalscherm is vaak lastiger te bereiken en daardoor anders in onderhoud en zal u dit al snel uitbesteden.

– Kan ik een een uitval of knikarmscherm zelf installeren?
Vanwege de complexiteit wordt aanbevolen om de installatie door de professional te laten uitvoeren.