Markiezen kopen? Hier moet je op letten

Een markies maakt het binnenklimaat veel aangenamer. Het zorgt er niet alleen voor dat het zonnetje niet naar binnen schijnt maar ook voor een mooie look voor uw woning. Overweegt u om markiezen te kopen? Hier moet u op letten.

 

Wilt u overwegingen van klanten lezen?

Nog deze zomer een markies?

Hou rekening met de uitstraling

Veel mensen hebben de neiging om snel  en overhaast een keuze te maken maar dat is niet altijd een geen goed idee. Daarmee kunt u ingaan tegen de wensen van de vereniging van eigenaren. Elke vereniging van eigenaren (VvE) heeft een zogeheten modelreglement. Soms zijn hier regels opgenomen voor het aanbrengen van markiezen. Dan is toestemming nodig in een vergadering van de eigenaars.Het plaatsen van markiezen is wel vergunningvrij. Als u thuis een zonwering wil plaatsen kunt u dit ‘gewoon’ doen en hoeft u niet eerst bij de gemeente een vergunning aan te vragen.

Materiaal keuze

De meeste markiezen zijn gemaakt van hout of aluminium. Aluminium is lichter van gewicht en u heeft minder onderhoud nodig. Beide opties zijn duurzaam te noemen. Het verschil zit in de uitstraling. Aluminium heeft een meer moderne look en hout heeft een nostalgische uitstraling. Onze markiezen zijn altijd van de beste houtsoorten gemaakt.

Handbediend of elektrisch

Omdat we ouder worden en grote markiezen soms zwaar zijn kunt u hier rekening mee houden bij aanschaf. Zijn de markiezen klein dan is handbediening een goede optie. Scheelt u ook nog in de portemonnee. Er bestaan markiezen die we kunnen voorzien van een wandschakelaar, tijdschakelaar of een afstandsbediening. 

Extra opties

Met de extra opties bent u verzekerd van extra comfort en achteraf inbouwen is lastig. Denkt u dus van te voren na over bijvoorbeeld inbouw LED verlichting, zon wind automaat  of andere mogelijkheden.

 

Geen reactie's

Geef een reactie