Laat u inspireren door de natuur: groen in huis

Groen is de kleur van groei en ontwikkeling. Groen is de kleur van met je blote voeten op het gras. Hoe leuk is het dan om die kleur te verwerken in uw interieur.  Laat u inspireren door de natuur: groen in huis. Dat moet je doen!.Groen is van  het leven leven zoals het komt.

De groen trend in de media

De bouwbedrijven weten het allang. Groen, verduurzamen en circulair bouwen is de toekomst.  Het blad Bouw en Wonen besteed dan ook regelmatig  aandacht aan deze nieuwe trend in wonen.  Wilt u dit artikel lezen?

Wilt u ook behang of verf vanuit deze trend?

Behang is geliefd

Er zit een stijgende lijn in de ontwikkeling van de “groene” architectuur. We gaan snel vooruit en dat mede door de manier waarop we over groen en duurzaam zijn gaan denken. Groen wonen is de woontrend van dit moment. Het geiten wollen sokken gehalte lijkt eindelijk plaats te maken voor hip, groen en vooral bewust leven.

Het bewuster omgaan met onze omgeving lijkt ook effect te hebben op de inrichting van ons huis. De natuur in huis halen is hipper dan ooit. We zoeken naar harmonie tussen mens en zijn natuurlijke omgeving. De eenvoud van de natuur en het buitenleven roept bij velen een ontspannen gevoel op. Eenvoud en rust vertalen zich naar kleurtinten die rechtstreeks aan de natuur ontleend worden. We zien in de huidige woontrends veel gebruik van natuurlijke materialen zoals steen en hout in vloeren, meubels en accessoires en ook veel planten en bloemen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen wordt er een optimaal binnen-buiten gevoel gecreëerd. En wat past daar nou beter bij dan groen behang?

In de populaire woonprogramma’s wordt er vooral gewerkt met een accent wand of de herhaling van een gek opvallend patroon door de hele woning. Bij het kiezen van behang is het belangrijk rekening te houden met uw bestaande meubelen. Komt u langs voor een advies op maat? Neem dan foto’s mee van uw meubels dan kunnen we u het beste een passend advies geven.

 

Combineer deze woontrend met planten en haal groen in huis

Er gaat kracht uit van planten. Ze zijn mooi om naar te kijken en ze verbeteren de luchtkwaliteit in uw woning. Tot slot geven ze uw interieur een rustgevend effect en haalt u de natuur in huis. Eigenlijk vormen ze een makkelijke manier om te zorgen voor uw gezin en de planeet. Daar kan je toch geen nee tegen zeggen? Dus: hoe meer planten, hoe beter! Plaats planten overal in huis (ja, echt overal!) om het aangename gevoel te laten overheersen, en vergeet de  slaapkamer niet. Zo wordt u wakker in een groene oase, hoe eenvoudig die ook is, en begint u  ontspannen aan je dag.

 

MEER NIEUWS

MEER BINNENKIJKEN & INSPIRATIE

Tags: