red tassel

Laat u inspireren door de China behang serie: Azie in huis

Veel mensen zullen bij China nu aan de pandemie denken. Laat u inspireren door de China behang serie: Azie in huis. Wilt u zich laten verrassen door  deze oriëntaalse stijl, met een Europees sausje. lees dan verder.

De china serie heeft verrassende kleurcombinaties

Maar chinoiserie mag ook over the top worden gestyled. Kleurcombinaties zijn verrassend, zoals een combinatie van rood, zwart, paars en mintgroen. Kleuren die je niet direct zou combineren, maar die bij elkaar een prachtig, contrastrijk geheel vormen. Voeg wat glans toe om het geheel een chique aanblik te geven.  Of heeft u wel een gedacht aan behang  met een motief van pioenrozen of kraanvogels?

China behang serie

Al het behang uit deze serie heeft prachtige designs waarmee je meteen een bijzondere oriëntaalse sfeer creëert 

Wilt u ook behang uit deze serie?

Vogels en bloemen zijn al eeuwen lang geliefd

In de geschiedenis van behang zien we veel vogels en bloemen Vanaf de zeventiende tot in de negentiende eeuw, met het zwaartepunt in de achttiende eeuw, importeerde men in Europa en Amerika (VS) luxe handgeschilderde behangsels. Deze hebben veel vogel motieven. Niet gek want dit was de tijd waarin alles wat uit het Oosten kwam in de mode was in Europa. Ook het behang met vogels en bloemen vond toen al gretig aftrek bij de elite. De indrukwekkende kleurrijke en zeer verfijnd vervaardigde Chinese florale behangsels zijn in de daaropvolgende eeuwen vaak als inspiratiebron genomen om op voort te borduren en hebben  hun spoor nagelaten in de Westerse behanggeschiedenis.

Veel leveranciers hebben een  chinoiseriebehang. Denk aan de collectie van Eijfinger, 123 Wand en  de behangcollectie van Historic New England

Monumentaal behang spannen

Ook nu is er veel vraag naar Chinees behang met een vogel of bloem patroon.  De gespecialiseerde ateliers waar deze behangsels nog met de hand worden geschilderd zijn er bijna niet meer. Hier wordt het oorspronkelijke behang zo veel mogelijk  nagebootst. Onze behanger is een van de laatste ambachtsmensen in Nederland die dit type behang nog kan verwerken.

Gelukkig is er ook voor de kleinere beurs behang met een chinees tintje . Door de huidige digitale druktechnieken wordt met plezier gebruik gemaakt van de tijdloze  Chinese beeldtaal. De luxe behangsels worden in allerlei kleuren geleverd en zijn vooral populair in slaapkamers. Van de historische stijl wordt dankbaar gebruik gemaakt in elk segment van de behangmarkt. Dus of u een groot of klein budget heeft in de winkel hebben we het voor u.

Tags: