Klustip: behangen voor een tiptop muur

We krijgen regelmatig klus vragen.  We geven u drie behangtips voor een tiptop muur.   Nu is behangen de  manier om  muren mooi te maken. Maar hoe u dat op de juiste manier aan pakt. We helpen u een handje met deze tips voor mooi behangen. Zo kunt u als een volleerd behanger uw oude muur een nieuwe look geven.

De voorbereiding en  goed materiaal

Meet uw muur op en zorg dat u genoeg behang heeft. Bereid uw muren voor door eventueel oud behang te verwijderen en gebruik hiervoor een behang afweek middel of afstoom machine. Met ander woorden zorg dat uw muur schoon, droog en glad is voordat u gaat beginnen. Het gaat sneller  en het resultaat is mooier wanneer u goed materiaal gebruikt en voorbereid van start gaat.

Snel zelf aan de slag?

Weekmiddel, behang, stoom machine, behangtafel alles voor uw behang klus.

Let op het batch nummer.

Veel mensen hebben de neiging om naar de bouwmarkt te hollen, maar dat is geen goed idee. Daarmee loopt u kans op een verschillend batch nummer. Ieder behang wordt in verschillende partijen wordt gemaakt . Zo wordt voor iedere grote partij een uniek serienummer toegekend dit noemen we een  batchnummer.  Dit batchnummer of badnummer geeft aan bij welke partij een rol behang hoort. Wanneer u bij ons in de winkel behang komt uitzoeken letten we hierop en heeft u geen kleur verschil tussen de rollen.

 

Let op dit symbool

 

  • Behangsymbolen

Geen aansluitend patroon

Er hoeft niet op het patroon te worden gelet, je kunt gewoon gaan behangen.

  • Behangsymbolen

Aansluitend patroon

Gelijke patronen op gelijke hoogte naast elkaar plakken – baan voor baan. De patroonherhaling (bijv. 50 cm) geeft aan hoe hoog het patroon op het betreffende behang is.

  • Behangsymbolen

Verspringend patroon

Het patroon van de volgende baan verschuiven volgens de centimeteropgave. De getallencombinatie 50/25 geeft bijvoorbeeld aan dat de patroonhoogte 50 cm bedraagt, en de verspringing 25 cm.

  • Behangsymbolen

Om en om lijmen Elke tweede behangbaan in omgekeerde richting plakken.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.