Hoge energie rekening? Nu geld besparen met rolluiken

Hoge energie rekening? Nu geld besparen met rolluiken

Eén keer per jaar krijgt u van uw energieleverancier de jaarafrekening. Bent u ook zo geschrokken van de hoeveelheid energie die u de afgelopen periode heeft gebruikt. Met rolluiken is uw afrekening volgend jaar zeker lager.  Van het geld dat u  terug krijgt heeft u uw investering snel terugverdient..

Het blijft binnen lekker warm

Met een rolluik blijft warmte in uw huis. Hierdoor bespaart u energie en wordt het huis een stuk comfortabeler. Geen tocht bij de ramen en daarbij minder last van geluid van buiten. De werking van  rolluiken is afhankelijk van hoe vaak het rolluik dicht is. Een rolluik dat voortdurend openstaan, houdt geen kou buiten in de winter of warmte in de zomer. U heeft u besparing dan ook zelf in de hand.

In ons assortiment hebben we rolluiken met verschillende isolerende werking. In de winter komt de koude lucht door het rolluik het huis niet binnen, in de zomer blijft de warme lucht buiten. Verwarming of airco hoeven zo minder te verwarmen of te koelen, wat een milieuvoordeel en financieel voordeel is.

Rolluiken sluiten heeft hetzelfde effect als dubbelglas

Houd u rekening met het milieu bij de aanschaf van uw rolluik? Een rolluik is goed om energie te besparen en daarnaast ook goed voor de portemonnee. Zo kunt u wel tot 10 procent op uw energie rekening besparen.

Een groot gedeelte van uw energiekosten worden bepaald door het op temperatuur houden van uw huis. Vooral in de winter wordt er veel gestookt om het lekker warm  te houden. Goed omgaan met energie wordt steeds belangrijker. Vaak weten we niet goed hoeveel er bespaard kan worden met een keuzes. Energieleveranciers stelde vast dat 37% van de warmte in huis zonder dat het nodig is verloren gaat.

Financieel voordeel met rolluiken

Veel warmte in huis gaat verloren via de ramen en deuren. Dit is ook niet gek, aangezien een gemiddeld huis veel vierkante meter aan raam bezit. Vrijwel in elke kamer kan dus warmte ontsnappen. Rolluiken worden buitenshuis geplaatst en zorgen ervoor dat er stilstaande lucht tussen het rolluik en het raam komt te staan. Dit is als het ware een warmtebrug die ervoor zorgt dat de warmte vanbinnen niet makkelijk naar buiten kan ontsnappen. Deze isolerende laag biedt energievoordelen zowel in de winter als in de zomer. In de winter houdt deze isolerende laag de warmte binnen, maar in de zomer zorgt dit ervoor dat warme buitenlucht ook echt buiten blijft. Grofweg zijn er twee soorten materialen die gebruikt worden voor rolluiken:

  • Kunststof rolluiken: Dit type materiaal is relatief goedkoop en zorgt voor een isolatielaag tussen rolluik en glas. Kunststof rolluiken zijn echter wel minder duurzaam dan bijvoorbeeld aluminium rolluiken.
  • Aluminium rolluiken: Dit materiaal is over het algemeen wat prijziger dan kunststof, maar biedt wel meer isolatie en een betere inbraakpreventie.

Wilt u een advies op maat?

Wat klanten over ons zeggen

Meer suggesties voor buiten zonwering