Binnenkijken: Markiezen in Statenkwartier -Den Haag

Binnenkijken: Markiezen in Statenkwartier -Den Haag

door dit kleurtje kregen wij een gevoel van geluk

We plaatsten bij Gail en Gijs deze mooie markiezen. Komt u ook binnenkijken: markiezen Statenkwartier-Den Haag. Wij vinden het de mooiste van de straat. Deze markiezen mochten we in de kleur geel gestreept plaatsen. De typische Haagse architectuurstijl van het Statenkwartier vraagt om klassieke markiezen vindt u ook niet?

Eerst heette deze wijk ‘nieuw scheveningen’

De bewoonster weet ons te vertellen dat de wijk is gebouwd tussen 1890 en 1915. De wijk heeft  grote pleinachtige kruizingen en veel art nouveau een is een zeer prettige wijk om te wonen. De naam ‘statenkwartier’ komt van de naam Staten en oude dagelijks bestuur van het gewest en de meeste straten zijn vernoemd naar Nederlandse politici van de zeventiende eeuw.

De gele kleur geeft dit stel een gevoel van warmte en worden ze blij van. We houden van de zon en dit kleurtje doet ons daar sterk aan denken.  Maar liever niet als hij vervelend naar binnen schijnt. De kleur geel staat voor kennis en wijsheid.  Dat hadden we ook wel nodig bij het maken van onze keuze. Dan zie je pas hoeveel kleuren geel, geel gestreept, geel met beetje oranje en geel met wit breed of smal gestreept er is. Het was dan ook wel lastig om een keuze te maken. Onze buren hebben groen wit gestreept ook mooi maar dit vonden wij leuker. Gelukkig nam Wilko alle tijd voor ons in de winkel en ondanks de corona maatregelen hebben we alle mogelijke kleuren uitgebreid kunnen bekijken. Kom je binnenkijken: Markiezen in Statenkwartier -Den Haag

 

Klantervaringen