Binnenkijken in Leidschendam

Binnenkijken in Leidschendam

Het huis van Diederik en Sophie is kleurrijk en sprankelend. Hier geen wit, maar kleur en patronen die het interieur persoonlijk maken.

Groen als uitgangspunt

Sophie combineert graag modern design met oude spullen. ‘Ik houd van antieke meubels, die hebben een historie. Zo heb ik een stoeltje dat nog bij mijn oma in huis stond. Sophie denkt dan ook dat dit straks prachtig staat bij de uitgesproken muur.  Ook Oosterse spullen vind ik mooi, waaronder Chinees aardewerk. Ik volg eigenlijk geen interieurtrends, maar kijk naar wat mij persoonlijk aanspreekt. Neem dierenprints. Die vind ik al jaren mooi.’ Lachend: ‘Guusje heeft dat ook, zij wilde heel graag panterprint-gordijnen in haar kamer. De gordijnen waren erg zoeken..Super dat Wilko van de firma van Rijn meedenkt. De uitgesproken dessins geven karakter aan je interieur. Dat geldt ook voor de kleur . Haast nergens in ons huis vind je een witte muur. Met kleur maak je een statement en vertel je een verhaal. Elke plek vraagt om een andere kleurtoon, afhankelijk van de lichtinval. Zo kun je voor een donkere tint kiezen in een lichte ruimte. Of andersom. Dat is het grote voordeel van verf: je creëert in een handomdraai een ander sfeer.’ Dus wanneer Diederik en Sophie de groene muur zat zijn verft de schilder van Firma van Rijn hem weer in een andere kleur.

Ontstaan van eenheid

Een andere manier om ‘eilandjes’ te creëren is door kleden te gebruiken. ‘In het zitgedeelte ligt nu al een mooie kleed. En de bank word straks bezaaid met kussens van hetzelfde materiaal als de gordijnen. Dat is het leuke van alles uitzoeken bij dezelfde winkel. We bestellen wat extra gordijnstof en maken zo eenheid.

Ontdek meer:

Wat klanten over ons zeggen

Tags: