Binnenkijken: energie besparen met rolluiken en gordijnen

Binnenkijken: energie besparen met rolluiken en gordijnen

Het was a droom die uitkwam Michel en Jet verbouwden zelf hun huis. Wij mochten bij Jet en Michel prachtige gordijnen en rolluiken plaatsen. Leest u mee met hun verhaal. Bijna twee jaar geleden trokken Michel en Jet in hun nieuwe woning in Duinoord- Den haag.  Het huis is recent goed geïsoleerd maar toch konden ze meer energie besparen. Energie besparen kan heel simpel zijn, aldus Jet. Deuren dicht en korter douchen is er zo één. Dat deden ze gelukkig al. Met de mooie nieuw aangeschafte gordijnen verwachten ze nog meer te besparen. Gordijnen dicht is een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het een heleboel op je energie rekening!

Direct besparen op energiekosten

Jet: Door te kiezen voor rolluiken, die eenvoudig door de monteurs aan het huis gemonteerd werden, besparen we  fors op onze energiekosten. Nu al ongeveer 200 euro per jaar en het is pas december.

Het rolluik beschermt ons tegen (zon)licht, kou en warmte. Daardoor draagt het zowel zomer als winter bij aan een behaaglijk klimaat in huis. Die isolerende werking zagen we al heel snel terug op onze energierekening! Een ander voordeel van rolluiken: ze geven ons een veilig gevoel. Dat komt doordat ze inbrekers op afstand houden en geluiden van buiten weren. Redenen genoeg om er eentje aan te schaffen.

Met juiste bediening nog meer besparen

In de winkel adviseerden ze ons over de bedieningswijze. Zo konden we het rendement van ons rolluik behoorlijk verhogen. We gebruiken nu  een tijdschakelaar die zorgt ervoor dat de rolluiken overdag zijn geopend zodat zonlicht helpt om de woning te verwarmen en ’s avonds vanzelf dichtgaan zodat de warmte binnenshuis blijft. Top advies en 1 van de redenen waarom we naar de winkel op de Leyweg kwamen. Komt u ook binnenkijken en energie besparen met rolluiken en gordijnen?

Ontdek meer:

Wat klanten over ons zeggen

Michel en Jet kozen voor gordijnen bij de Firma van Rijn vanwege:

Isolatie en bespaar mogelijkheden

Geweldig advies

De geleverde topklasse

De vakkundige montage.

Daarnaast comfortabel en sfeer verhogend

Dubbel glas en rolluiken

Michel (42) klust graag. En als hij dan toch bezig is, kan hij net zo goed zijn huis meteen energiezuiniger maken. Michel: “We wonen in een oud huis. Daar valt dus behoorlijk wat eer te behalen op de energie rekening. We hebben bijvoorbeeld toen we hier gingen wonen meteen rolluiken laten plaatsen. Anders vervliegt de warmte die je stookt met de centrale verwarming.” Momenteel is hij bezig om zelf tocht strips bij de ramen te plaatsen en de rollen radiatorfolie liggen ook al klaar. Zowel tocht strips als radiatorfolie houden warmte binnen. Michel: “Vloerisolatie is iets waar we in de toekomst over na gaan denken. Op deze manier halen we het beste uit ons huis en het maakt ons huis meteen ook comfortabeler: we hebben minder last van tocht, het is warmer en aangenamer. Vaak is het een kwestie van even iets dieper nadenken en samen met de firma van Rijn bedachten  we wat het handigst is. Een kleine investering levert soms al een grote besparing op. En elke besparing kunnen we natuurlijk in deze tijd goed gebruiken.”

Nog meer besparen met gordijnen

Tip van Jet

Hang gordijnen niet voor de verwarming dan gaat er veel warmte verloren.